Project bouw een disk achterwielwiel voor op de baan/piste. Voornamelijk om te leren werken met carbon. Het resultaat is niet super, het wiel is te zwaar geworden waardoor het zwaar rijd. Volgende keer ga ik het anders aanpakken. Op zich is onderstaande aanpak prima, maar dan niet het wiel vullen met PUR schuim. Dit is niet nodig. Het moet mogelijk zijn om de carbon eerst op de naaf te verlijmen en dan de volgende dag de carbon lijmen en spannen op de velg. Dan de dag erna de rest van de carbon impregneren met expoxy.

De naven.

De spaken allemaal aan de binnenzijde, zodat de buitenzijde van de naafflens zo vlak mogelijk is.

1 zijde afdichten met een plaat zodat de pur schuim niet wegzakt.

Vullen met PUR schuim.

PUR schuim op maat frezen met freez in boormachine terwijl wiel draait.

Expoxy lamineren

Het eindresultaat