De verf op deze Specialized Venge uit 2011 was niet meer zo netjes. Veel krassen en doffe plekken. Zo zag de fiets er een paar jaar geleden uit.

Tijdens de winter van 2016-2017 rijd ik veel op de baan, dus de Venge gebruik ik niet. Het leek me een goed plan om alle lak te verwijderen en het frame met blanke lak nieuw te spuiten. Het verwijderen van de oude verf betekend veel handschuurwerk. Iedere avond een klein stukje is mijn advies, anders is het niet meer leuk. Soms kon ik de schuurmachine gebruiken, maar ik switch snel naar schuren met de hand als de carbon in zicht komt.

Nu is het frame helemaal kaal.

Het resultaat na het spuiten is prachtig. Ik heb Motip blake spuitlak gebruikt te koop bij iedere automaterialen zaak. Gebruik geen bouwmarkt blanke lak in spuitbus, deze is niet sterk genoeg voor de belasting buiten.